Evi

Evi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Zapiekane pomidory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wspaniały dodatek do mięsa czy ryby z grila.

Zapiekane pomidory

Składniki:

Zapiekane pomidory

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane pomidory
Umyte pomidory kroimy na połowe i wycinamy środkową ( twardą) cześć pomidora. Lekko solimy. Smarujemy olejem naczynie żaroodporne i układamy pomidory jedno przy drugim. W miseczce mieszamy bułkę tartą, drobno pokrojony czosnek , pietruszkę, sól i pieprz. Do tak przyżądzonej bułki dolewamy niewielką ilość oleju aż powstanie papka. Masę z bułki tartej nakładamy na przygotowane wcześniej pomidory. Rozgrzewany piekarnik do 180 C i zapiekamy pomidory przez 20/30 minut.

Tagi:

tarta