TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Zapiekane pomidory

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zapiekane pomidory z pieczarkami i serem.

Zapiekane pomidory Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekane pomidory

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane pomidory
Woreczek ryżu gotujemy 30 minut, studzimy, na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę, dodajemy pieczarki, podsmażamy razem, do podsmażonych grzybów z cebulką dodajemy ryż i przyprawy.Dokładnie mieszamy.Pomidory myjemy, kroimy w poprzek na dwie części, łyżeczką usuwamy miąższ i pestki.Połówki pomidorów układamy w naczyniu do zapiekania i nadziewamy farszem.Bułkę tartą, ser, masło i przyprawy mieszamy i rozkładamy na pomidorach.Resztki z wydrążonych pomidorów wlewamy na spód naczynia.Dodajemy 2 łyżki oliwy i zapiekamy 20 minut w 200 stopniach.
Zapiekane pomidory
Farsz jest już gotowy.Czas na dalszy etap pracy.:)
Zapiekane pomidory
Pomidorki sąjuż w połowie drogi.Wystarczy je tylko upiec.
Zapiekane pomidory
Pomidorki są już gotowe do jedzenia.Smacznego!Mniam:)