nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zapiekane serowe muszle

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W słodkim sosie pomidorowym Doskonałe danie na obiad jak i na kolacje

Zapiekane serowe muszle Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane serowe muszle

 

  • ok 20 sztuk makaronowych muszli
  • krojone pomidory w puszce
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ser pleśniowy bleu
  • pół cammemberta ziołowego
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • pieprz
  • 2 łyżeczki suszonej bazyli
  • sól
  • 2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Zapiekane serowe muszle
Makaronowe muszle gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pomidory w puszce przekładamy do miseczki i mieszamy z koncentratem, bazylia i cukrem, solą i pieprzem. Sery pleśniowe kroimy w kosteczkę i przekładamy do miseczki, dodajemy 2 łyżki startego parmezanu i ugniatamy widelcem na masę. Sos pomidorowy przekładamy do żaroodpornego naczynia. Muszle nadziewamy serem i układamy w sosie. Całość zapiekamy 15-20 min w piekarniku na 180 stopni. Wyciągamy i posypujemy pozostałymi 2 łyżkami parmezanu. Smacznego.
Zapiekane serowe muszle
Pomidory miszamy z koncentratem i przyprawami
Zapiekane serowe muszle
Sery kroimy i mieszamy ugniatając widelcem
Zapiekane serowe muszle
Przygotowany sos przekładamy do naczynia żaroodpornego
Zapiekane serowe muszle
Muszle nadziewamy serem, układamy na sosie i zapiekamy

Tagi:

sery tarta ser