Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Zapiekane skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Skrzydełka pasują z gotowanym makaronem.

Zapiekane skrzydełka

Składniki:

Zapiekane skrzydełka

 

  • rosołowa 1 szt, Zioła prowansalskie 2 łyżeczki, Bazylia 2 łyżeczki, Sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Zapiekane skrzydełka
Skrzydełka myjemy osuszamy, przyprawiamy, i kładziemy na rozgrzany tłuszcz.podsmażamy z dwóch stron. W rondelku mieszamy przecier pomidorowy, i dodajemy kostkę rosołową, , przygotowanym sosem, zalewamy skrzydełka, odstawiamy na 2 godziny, skrzydełka przekładamy do naczynia żaroodpornego, wraz z sosem, ser żółty starty, posypujemy skrzydełka , zapiekamy w piekarniku, ok 30 min.

Tagi:

sery zioła ser