Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Zapiekanka hiszpańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna zapiekanka - szybko i pysznie.

Zapiekanka hiszpańska

Składniki:

Zapiekanka hiszpańska

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka hiszpańska
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, obgotować 3minuty w osolonym wrzątku - odsączyć.
Cebulę pokroić w krążki, pomidory pokroić bez skórki. Na dużej patelnii rozgrzać olej, układać kolejno: ziemniaki, cebulę, pomidory, posolić, popieprzyć, doprawić ziołami i dusić na małym ogniu 5minut. Cały czas mieszając.
Jajka roztrzepać z mlekiem, masą jajeczną zalać warzywa, smażyć aż się masa zetnie. Zapiekankę posypać natką.

Smacznego!

Tagi:

zioła kapary