Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zapiekanka ryżowa z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ryz opłukać, osączyć, ugotować na sypko. Grzyby oczyścić, opłukać, pokrajać,

Zapiekanka ryżowa z grzybami

Składniki:

Zapiekanka ryżowa z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ryżowa z grzybami
Ryz opłukać, osączyć, ugotować na sypko. Grzyby oczyścić, opłukać, pokrajać, włozyć na rozgrzany tłuszcz, udusić z dodatkiem pokrajanej w kostkę cebuli. pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokrajać, włozyć do grzybów, poddusić. Ryż wymieszać z grzybami, przyprawić do smaku, włozyć do przygotowanego naczynia, wyrównać powierzchnię, posypać tartym serem, zapiec. Podawać z surówką lub warzywami z wody.