Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To zapiekanka dla fanów ryżu :) Ja ryż uwielbiam,więc często kombinuję nowości z nim:) Dobry sposób na wykorzystanie ryżu z poprzedniego dnia :) Można tez dodać mięso z kurczaka przesmażone.

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i cukinią Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i cukinią

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i cukinią
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Posolić. Cukinię umyć i pokroić w plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pieczarki i lekko zrumienić. Następnie na patelni podsmażyć cukinię.Do naczynia żaroodpornego ułożyć ryż,posmarować majonezem zmieszanym z ketchupem,następnie rozłożyć pieczarki i posypać startym serem. Ułożyć cukinię i znowu posypać startym serem. Włożyć do piekarnika na 15 minut na 150 stopni.
Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i cukinią
Etap 1-zapiekanka ryżowa z pieczarkami i cukinią