Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zapiekanka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prze podaniem posypać natka pietruszki.

Zapiekanka szparagowa

Składniki:

Zapiekanka szparagowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka szparagowa
Szparagi umyć, obrać z włókien, ugotować w osolonej i ocukrzonej wodzie. Ugotowane odsączyć i pokroić na kawałki.
Mięso wołowe pokroić w cienkie paski oprószyć pieprzem, solą , gałką muszkatelową i obsmażyć na oleju. Dodać winiak i dusić pod przykryciem około 20 minut.
Półmisem zaroodporny wysmarować tłuszczem, ułożyć warstwami mięso i szparagi. Zalać sosem na wierzchu posypać startm serem i wstawic do piekarnika i zapiec około 30 minut.