Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Zapiekanka z cukinii po turecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Podawać z pieczywem. Najlepiej białym.

Zapiekanka z cukinii po turecku

Składniki:

Zapiekanka z cukinii po turecku

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z cukinii po turecku
Cukinię umyć i wraz z łupiną pokroić na plasterki. Posolić. Odstawić w chłodne miejsce na ok. 1 godz. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć na nim cukinię. Wyjąć. Na pozostały po smażeniu cukinii tłuszcz wrzucić obraną i pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Pomidory sparzyć. Pozbawić skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Lekko posolić. Żaroodporne naczyn

Tagi:

tarta cukinia