s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Zapiekanka z fasolką szparagową

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Nie byłam pewna efektu, ale wyszło pysznie:)

Zapiekanka z fasolką szparagową

Składniki:

Zapiekanka z fasolką szparagową

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z fasolką szparagową
1.Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki kroimy w ósemki i również gotujemy w osolonej wodzie;
2.Kiełbasę kroimy w słupki, cebulę w półtalarki, dodajemy vegetę i podsmażamy na oliwie;
3.Mieszamy fasolkę, ziemniaki, kiełbasę i pokrojony koperek (odrobinę zostawiamy do posypania gotowej zapiekanki);
4.Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę masła, wymieszane składniki zapiekanki i ponownie masło;
5.Zapiekamy w temperaturze 180°C przez 30 minut, w połowie czasu pieczenia posypujemy danie startym serem żółtym.
6.Przed podaniem posypujemy resztą koperku.