Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zapiekanka z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zapiekanka z indyka

Zapiekanka z indyka

Składniki:

Zapiekanka z indyka

 

  • 50 dag mielonego mięsa z indyka
  • 90 dag ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 25 dag marchewek, pokrojonych w kostkę
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 50 ml mleka
  • 1 ½ szklanki bulionu drobiowego
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżeczka Ziarenek Smaku
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z indyka

Mięso smażymy chwilę, dodajemy cebulę, czosnek i smażymy jeszcze 5 minut. Dodajemy mąkę, bulion, koncentrat pomidorowy, przyprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy i gotujemy jeszcze 20 minut. Układamy w naczyniu żaroodpornym. W międzyczasie gotujemy ziemniaki i marchewkę na półmiękko, odcedzamy, mieszamy z groszkiem, masłem, mlekiem, Ziarenkami, przyprawiamy solą i pieprzem i układamy równomiernie na warstwę mięsa. Zapiekamy w piekarniku przez 40 minut.


Tagi:

mięso indyk