Zapiekanka z jarmużem

Noruas - Przepis na: Zapiekanka z jarmużem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 474
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Zapiekanka z jarmużem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zapiekanka może mieć też inne smaki, np. na jarmużu


trudność: średne
czas:

Zapiekanka z jarmużem - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kulki mozarelli
  • 5 pieczarek
  • 200 gram makaronu penne
  • 1 pomidor
  • 100 gram przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1/2 łyżeczki czosneku granulowanego
  • 3 łyżeczki cebulka marynowanej
  • 150 gram mięsa mielone
  • 3 garści jarmużu
  • 2 plasterki serka pleśniowego

Zapiekanka z jarmużem - PRZYGOTOWANIE:

Makaron gotujemy do miękkości i wystudzamy. Następnie połowę układamy płasko w brytfance. Podsmażamy na patelni mięso mielone posypane pieprzem. Gdy jest już rumiane dodajemy jarmuż i utrzymujemy na ogniu jeszcze 5 minut co jakiś czas mieszając. Rozgotowujemy na papkę w rondelku pociętego w kostkę pomidora. Dodajemy do niego przecier oraz koncentrat. Przyprawiamy chrzanem i czosnkiem. Mieszamy aż do uzyskania jednolitego płynu. Smarujemy połową sosu makaron, układamy pocięte w plastry grzyby oraz cebulkę. Na wierzchu delikatnie układamy farsz. Całość przykrywamy drugą połową makarony, który delikatnie smarujemy go sosem. Nakładamy na wszystko pocięte w plastry sery i pieczarki. Pieczemy przez 20 minut w temp. 180 st.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zapiekanka z jarmużem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Pulpeciki cherry Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem
Szaszłyki z mielonego z boczkiem Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami
Pieczeń w chlebie schowana Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Ryż podsmażany z mięsem mielonym
Mięso mielone z kalarepką Kabaczek z mięsem Mięso mielone z ryżem i boczkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane