Strona główna Zapiekanka z kapusta

Zapiekanka z kapusta
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Książka kucharska wyd. Printex II

Zapiekanki « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
Zapiekanka z kapusta
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zapiekanka ziemniaczana z kapusta


trudność: łatwe
czas:

Zapiekanka z kapusta - SKŁADNIKI:

Zapiekanka z kapusta - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki
obrać, umyć, zetrzeć na tarce o małych otworach, odcisnąć z płynu.  Resztę ziemniaków obrać, umyć, ugotować w
osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę. Surowe ziemniaki
połączyć z gotowanymi, dodać jajko, mąkę, sól i pieprz do smaku. Kapustę umyć,
usunąć głąb, poszatkować, udusić razem z pokrojoną cebulą w rondlu w małej
ilości wody z dodatkiem masła. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem,
kłaść warstwę masy ziemniaczanej, na to warstwę duszonej kapusty i z wierzchu
ponownie warstwę masy ziemniaczanej. Przygotowaną zapiekankę należy nakłuć
widelcem w kilku miejscach, polać stopionym masłem, zapiekać w gorącym
piekarniku około godziny.


 


 


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zapiekanka z kapusta  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zapiekanki
Zapiekanka makaronowa z klopsikami Zapiekanki z pieczarkami Makaronowa zapiekanka a la meksikana
Zapiekane cannelloni z parówkami Ziemniaczana zapiekanka Zapiekanka na kolację
Zapiekanka ze smażonymi pieczarkami Chrupiące cebulaki Pizza na kalafiorze
Ziemniaczana zapiekanka z jajkiem i serem Zapiekanka makaronowa z łososiem Zapiekane pomidorowe penne z kurczakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane