beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Zapiekanka z  kaszy jęczmiennej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Zapiekanka z  kaszy jęczmiennej

Składniki:

Zapiekanka z  kaszy jęczmiennej

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z  kaszy jęczmiennej
Kaszę ugotować w  dwóch szklankach osolonej wody, dodać masło. Cebulę obrać i  pokroić w  plasterki, następnie podsmażyć na tłuszczu i  zmieszać z  mięsem. Podsmażyć, do smaku dodać pieprz i  sól. Wysmarować tłuszczem formę do zapiekania, ułożyć warstwę połowy kaszy, na nią wyłożyć warstwę mięsa i  przykryć pozostałą połową kaszy. Zalać śmietaną, posypać startym serem i  natką z  pietruszki. Zapiec w  dobrze rozgrzanym piekarniku.