Strona główna Zapiekanka z kluskami

Zapiekanka z kluskami

Dania « poprzedni | następny »
pioge7 - Przepis na: Zapiekanka z kluskami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 599
Zapiekanka z kluskami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

dobre, spróbowane na spotkaniu rodzinnym i przepis w domku :)


trudność: średne
czas:

Zapiekanka z kluskami - SKŁADNIKI:

  • 2–3 plastrów pasztetu DROP
  • 20 dag makaronu (ugotowanego)
  • 2/3 dag startego sera żółtego
  • czerwona papryka (w proszku)
  • 4 pomidorki (koktajlowe)
  • łyżka masła i masła
  • 0,75 szklanki mleka
  • tłuszcz (olej)
  • sól, pieprz

Zapiekanka z kluskami - PRZYGOTOWANIE:

Stopić masło i dodać do tego mąkę. Podsmażyć i wlać mleko. Mieszać aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać to tak przygotowanego beszamelu ser i wymieszać. Przyprawić. W formie ułożyć makaron, pasztet DROP oraz pomidorki koktajlowe. Polać wcześniej przygotowanym ostudzonym sosem, oprószyć na to paprykę. Piec w piekarniku w temperaturze ok. 180-200 stopni C przez 15-20 minut. Sprawdzać co jakiś czas piekarnik. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zapiekanka z kluskami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Naleśniki z warzywami i piersią z kaczki Kaszka manna z jabłkami Potrawka z kurczaka z kaszą gryczaną i węgierkami
Rolada z kaszą gryczaną i świeżą śliwką Pierogi z mięsem i dynią Gryczotto ze śliwką i pieczonym filetem
Śliwkowo-drobiowe falbanki z sosem gryczanym Gryczana kieszeń w rozgrzewającym sosie śliwkowym Ryżowy przekładaniec
Risotto z podgrzybkami Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką Jesienny pasztet z pieczonych warzyw i ciecierzycy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane