Strona główna Zapiekanka z kluskami

Zapiekanka z kluskami

Dania « poprzedni | następny »
pioge7 - Przepis na: Zapiekanka z kluskami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 599
Zapiekanka z kluskami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

dobre, spróbowane na spotkaniu rodzinnym i przepis w domku :)


trudność: średne
czas:

Zapiekanka z kluskami - SKŁADNIKI:

  • 2–3 plastrów pasztetu DROP
  • 20 dag makaronu (ugotowanego)
  • 2/3 dag startego sera żółtego
  • czerwona papryka (w proszku)
  • 4 pomidorki (koktajlowe)
  • łyżka masła i masła
  • 0,75 szklanki mleka
  • tłuszcz (olej)
  • sól, pieprz

Zapiekanka z kluskami - PRZYGOTOWANIE:

Stopić masło i dodać do tego mąkę. Podsmażyć i wlać mleko. Mieszać aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać to tak przygotowanego beszamelu ser i wymieszać. Przyprawić. W formie ułożyć makaron, pasztet DROP oraz pomidorki koktajlowe. Polać wcześniej przygotowanym ostudzonym sosem, oprószyć na to paprykę. Piec w piekarniku w temperaturze ok. 180-200 stopni C przez 15-20 minut. Sprawdzać co jakiś czas piekarnik. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zapiekanka z kluskami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Naleśniki z nagietkiem i pokrzywą Naleśniki na słodko z owocami Odsmażane kluski dyniowo - ziemniaczane Eli
Pizza prosciutto Kopytka dyniowo - ziemniaczane Eli Placuszki drożdżowe
Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem Domowy tradycyjny klops Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem
Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami Bezglutenowe naleśniki z kurczakiem Pizza z kiełbasą, pieczarkami i ogórkiem kiszonym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane