Strona główna Zapiekanka z kurczakiem i brokułami

Zapiekanka z kurczakiem i brokułami

Beatris - Przepis na: Zapiekanka z kurczakiem i brokułami offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1492
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Zapiekanka z kurczakiem i brokułami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Zapiekanka z piersią z kurczaka i gotowanymi brokułami.


trudność: łatwe
czas:

Zapiekanka z kurczakiem i brokułami - SKŁADNIKI:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 30 dkg makaronu penne
  • 1 brokuł
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • sól do smaku
  • 1 cebula
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 1 jajko
  • 15 dkg żółtego sera

Zapiekanka z kurczakiem i brokułami - PRZYGOTOWANIE:

Makaron wrzucić do lekko osolonego wrzątku i ugotować na półmiękko. Ugotowany makaron odcedzić. Pokrojone w niezbyt dużą kostkę mięso oprószyć solą i posypać przyprawą do kurczaka. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej przyprawione mięso i smażyć dalej razem, aż mięso się lekko zrumieni. Brokuły ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie, odcedzić i podzielić na poszczególne różyczki. Makaron wymieszać z różyczkami brokuła i usmażonym z cebulą mięsem. Wszystko rozłożyć w dużym naczyniu do zapiekania. Do śmietany dodać jajko i dokładnie wymieszać. Śmietaną z jajkiem polać makaron. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać nim wierzch zapiekanki. Zapiekankę piec przez 20 minut w 180 stopniach.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zapiekanka z kurczakiem i brokułami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki z kurczaka z bazylią Zapiekana kasza gryczana Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Ziemniaki zapiekane z kurczakiem Placuszki z kurczaka z sezamem Domowa wędlina z suszonymi pomidorami
Potrawka w tajskim sosie Udka pieczone z pieczarkami, cebulą i serem Kurczak w sezamie na ostro
Kotlet ala de volaille –z jabłkiem i orzeszkami Drobiowe pulpeciki w sosie pieczarkowym Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane