Strona główna Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego

Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego

madzia1984 offline

Kuchcik
Przepisy: 3
Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Ta zapiekanka zawsze mi się udaje i jest smaczna:)


trudność: średne
czas:

Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - SKŁADNIKI:

  • 0.5 kg mięsa mielonego
  • 30 - 40 dag makaronu świderki
  • 1 duża cebula
  • posiekana natka pietruszki
  • ząbek czosnku
  • 100 ml przecieru pomidorowego
  • 100 ml śmietanki 12%
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia
  • sól , pieprz do smaku

Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotowac. Mielone podsmażyc wraz z pokrojona cebulka, doprawić solą i pieprzem. Natke pietruszki pokroić drobniutko. Naczynie żaroodporne wysmarowac masłem ,następnie część makaronu ułożyć na dno na ten makaron posypać pietruszke. Potem mielone z cebulka i resztę makaronu. Śmietanke wymieszac z przecierem pomidorowym i polać na górę naszej zapiekanki. Wstawić do piekarnika piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni Smacznego !!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotlety mielone nadziane kalafiorem Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Naleśniki z mięsem i warzywami
"Kiszone" mielone Pizza z mięsem i pieczarkami Pasztet grzybowy
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym Zub3r'a Pulpety w sosie myśliwskim Zrazy mielone w sosie cebulowym
Pulpeciki cherry Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane