Strona główna Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego

Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego

madzia1984 - Przepis na: Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego offline

Kuchcik
Przepisy: 3
Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Ta zapiekanka zawsze mi się udaje i jest smaczna:)


trudność: średne
czas:

Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - SKŁADNIKI:

  • 0.5 kg mięsa mielonego
  • 30 - 40 dag makaronu świderki
  • 1 duża cebula
  • posiekana natka pietruszki
  • ząbek czosnku
  • 100 ml przecieru pomidorowego
  • 100 ml śmietanki 12%
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia
  • sól , pieprz do smaku

Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotowac. Mielone podsmażyc wraz z pokrojona cebulka, doprawić solą i pieprzem. Natke pietruszki pokroić drobniutko. Naczynie żaroodporne wysmarowac masłem ,następnie część makaronu ułożyć na dno na ten makaron posypać pietruszke. Potem mielone z cebulka i resztę makaronu. Śmietanke wymieszac z przecierem pomidorowym i polać na górę naszej zapiekanki. Wstawić do piekarnika piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni Smacznego !!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Pulpeciki z bazylią Klopsy z kapustą w środku
Bigos z pulpetami Kebab domowy wieprzowy z ketchupem Grillowane pulpeciki z kaszą manną
Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką Pulpeciki w leśnym sosie Mielone kulki pod serową czapą
Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków Mielonka ze słoika Pulpety wieprzowe w sosie grzybowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane