Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zapiekanka z mięsa i porów

         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pietruszkę i por umyć i sparzyć wrzątkiem, po czym polać zimną wodą, osączyć na

Zapiekanka z mięsa i porów

Składniki:

Zapiekanka z mięsa i porów

 

  • 1 kg mięsa mielonego

 

 

  • 2 jaja

 

  • 2 małe bułki

 

  • 2 cebule

 

 

  • 15 dag żółtego sera

 

  • 2 łyżki oleju

 

 

  • pęczek natki pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z mięsa i porów
Pietruszkę i por umyć i sparzyć wrzątkiem, po czym polać zimną wodą, osączyć na sicie i posiekać. Wymieszać z mięsem, jajami, namoczonymi i odciśniętymi bułkami, zmiażdżonym czosnkiem. Dodać posiekaną i podsmażoną na oleju cebulę oraz przyprawy. Przygotowaną masę wyłożyć do natłuszczonej blachy, piec 20 min w temperaturze 200°C. Pod koniec pieczenia położyć na wierzchu plasterki sera, papryki i zapiec. Podawać z ogórkami małosolnymi lub kwaszonymi.