lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zapiekanka z pangą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

zapiekanka z pangą i kalafiorem

Zapiekanka z pangą

Składniki:

Zapiekanka z pangą

 

  • 1/2 kg filetu z pangi
  • 15 dag makaronu nitki
  • sól
  • pieprz
  • 250 ml kremówki
  • 10 dag serka topionego
  • 5 jajek
  • 1 kalafior

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z pangą
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.Kalafior umyj i podziel na różyczki które gotuj przez 4 minuty w osolonym wrzątku.Następnie przelej je zimną wodą.Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem przełóż makaron,na to ułóż filety ryby które oprósz solą i pieprzem.Na sam wierzch poukładaj różyczki kalafiora.Kremówke wymieszaj z jajami,dodaj serek topiony,sól i pieprz.Całość zmiksuj i zalej tym warzywa.Włóż zapiekanke na około godz do piekarnika,piecz w temp 160 st.