mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Zapiekanka z papryki i fasoli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Zapiekanka z serii recykling. Została mi kasza z poprzedniego dnia, trochę fasolki. Wyszło pyszne połączenie z papryką w roli głównej.Szybka, prosta i lekka zapiekanka warzywna.

Zapiekanka z papryki i fasoli

Składniki:

Zapiekanka z papryki i fasoli

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z papryki i fasoli

ETAP 1:

Zapiekanka z papryki i fasoli
papryka zielona i czerwona pokrojona w paski na desce

Paprykę kroję w paski, fasolkę szparagową obieram. Fasolę gotuję, odcedzam i przelewam zimną wodą. Gotuję ją aldente dojdzie w piekarniku.

ETAP 2:

Zapiekanka z papryki i fasoli
por biała częśc pokrojony i duszony na patelni

Por kroję w krążki i duszę na maśle klarowanym.

ETAP 3:

Zapiekanka z papryki i fasoli
papryka duszona na patelni na maśle klarowanym

Przekładam na talerz, i przesmażam na tej samej patelni paprykę pokrojoną w paski. Fasolkę, por, paprykę dodaję do kaszy, ser także. Zostawiam dwie łyżki sera do posypania wierzchu. Dodaję sól, pieprz, przyprawę ognistą, paprykę słodką i całość mieszam.

ETAP 4:

Zapiekanka z papryki i fasoli
wszystkie składniki wyłożone w formie do zapiekania przed pieczeniem

Przekładam do naczynia do zapiekania. Wstawiam na 25 minut do piekarnika temp 200 stopni. Pięć minut przed końcem pieczenia posypuję reszta sera. Przed podaniem dekoruję bazylią.


Tagi:

fasola papryka