Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zapiekanka z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczna zapiekanka z pulpecikami

Zapiekanka z pulpecikami

Składniki:

Zapiekanka z pulpecikami

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z pulpecikami
Cebulę drobno posiekać, dodać do mięsa. Wbić jajko i wyrobić ręką masę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z masy mięsnej formować niewielkie pulpeciki. Smażyć na rozgrzanej oliwie. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie, dodać pokrojone pomidory oraz paprykę, doprawić i chwilę podsmażyć. Masę wyłożyć na wysmarowane tłuszczem naczynie żaroodporne. Na to wyłożyć usmażone pulpeciki. Wierzch posypać startym żółtym serem. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni.