Strona główna zapiekanka z ryżem i mięsem mielonym 2

zapiekanka z ryżem i mięsem mielonym 2

Zapiekanki « poprzedni | następny »
karolina1869 - Przepis na: zapiekanka z ryżem i mięsem mielonym 2 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 104
zapiekanka z ryżem i mięsem mielonym 2
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bardzo dobra zapiekanka idealna na obiad


trudność: średne
czas:

zapiekanka z ryżem i mięsem mielonym 2 - SKŁADNIKI:

zapiekanka z ryżem i mięsem mielonym 2 - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy.Papryke odsączamy z zalewy a następnie kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy, podsmażone mięso dusimy przez ok 15 z dodatkiem pomidorów w puszce, jedną kostką rosołowa, kukurydzą oraz pokrojona papryką, wszystko przyprawiamy do smaku solą pieprzem, ziołami i sola czosnkową. Przygotowujemy naczynie na zapiekankę, połowę ryżu wykładamy na dno naczynia, ryż polewamy ketchupem, na warstwę ryżu wykładamy mięso z warzywami, wszystko przykrywamy resztą ryżu posypujemy startym serem żółtym, zapiekamy w temperaturze 160 stopni przez ok 30 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do zapiekanka z ryżem i mięsem mielonym 2  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zapiekanki
Babka ryżowo-jabłkowa Eli z sosem jeżynowym Jesienna zapiekanka makaronowa Lasagne z mięsem mielonym
Tarta z kurczakiem i pieczarkami Dynia zapiekana z grzybami Zapiekanka z dorszem i cukinią
Prosta zapiekanka z pomidorów i bakłażana Ryżowy przekładaniec Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków
Ryżowa przekąska na ciepło Makaron pod beszamelem Zapiekanka z ziemniaków

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane