Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Zapiekanka z ziemniaków i jaj

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 14515

Ziemniaki ugotować w łupinkach, obrać i pokroić w talarki. Ja­ja pokroić w krążki.

Zapiekanka z ziemniaków i jaj

Składniki:

Zapiekanka z ziemniaków i jaj

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z ziemniaków i jaj

Ziemniaki ugotować w łupinkach, obrać i pokroić w talarki. Ja­ja pokroić w krążki. Do formy posmarowanej tłuszczem nakładać warstwami ziemniaki i jaja (na wierzchu powinna być warstwa ziemniaków), posypując zieleniną oraz solą i pieprzem. Następnie połać potrawę śmietaną i zapiec w piekarniku. Zapiekankę z ziemniaków i jaj jeść z surówką z ogórka kiszonego i pora.

Redakcja poleca: