Strona główna Zapiekanka z ziemniaków i jaj

Zapiekanka z ziemniaków i jaj

Zapiekanki « poprzedni | następny »
Doda offline

Szef Kuchni
Przepisy: 97
zdjęcia: 1 z 1
Zapiekanka z ziemniaków i jaj
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 14515

Ziemniaki ugotować w łupinkach, obrać i pokroić w talarki. Ja­ja pokroić w krążki.


trudność: łatwe
czas:

Zapiekanka z ziemniaków i jaj - SKŁADNIKI:

  • 1 kg ziemniaków
  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • szklanka śmietany
  • po pół pęczka koperku i szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Zapiekanka z ziemniaków i jaj - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki ugotować w łupinkach, obrać i pokroić w talarki. Ja­ja pokroić w krążki. Do formy posmarowanej tłuszczem nakładać warstwami ziemniaki i jaja (na wierzchu powinna być warstwa ziemniaków), posypując zieleniną oraz solą i pieprzem. Następnie połać potrawę śmietaną i zapiec w piekarniku. Zapiekankę z ziemniaków i jaj jeść z surówką z ogórka kiszonego i pora.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zapiekanka z ziemniaków i jaj (strona 1 z 1)  
jarek-energy

jarek-energy
offline

2008-10-31 09:45
zrobiłbym inaczej , ale warte zastanowienia
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zapiekanki
Zapiekanka z kurczakiem, brokułem i dynią Deserowa pizza Eli Grzybiarz drożdżowy
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami pod beszamelem Zapiekanka makaronowo-kapuściana Zapiekanka z mięsem
Jesienna zapiekanka ziemniaczano-grzybowa Zapiekanka ziemniaczana Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem
Pieczeń w chlebie schowana Wiejska zapiekanka Zapiekana ryba pod warzywami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane