Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zapiekanka ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Makaron ugotuj al dente. Mozzarelle, cheedara/goude zetrzeć na tarce, rokpola pokruszyć. Liście szpinaku umyć i osuszyć.

Zapiekanka ze szpinakiem

Składniki:

Zapiekanka ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ze szpinakiem
Makaron ugotuj al dente. Mozzarelle, cheedara/goude zetrzeć na tarce, rokpola pokruszyć. Liście szpinaku umyć i osuszyć. Do garnka wlać bulion, śmietanę, podgrzać. Dodać sery i pieprz, gotować, aż sery się rozpuszczą. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekany czosnek i szpinak, smażyć ok. 3 min. Naczynie nasmaruj masłem, wyłóż makaron, szpinak. Zalej sosem całość wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 15 min.