Strona główna Zapiekanka ziemniaczano-porowa

Zapiekanka ziemniaczano-porowa

Lady Marmolada - Przepis na: Zapiekanka ziemniaczano-porowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1098
Zapiekanka ziemniaczano-porowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zapiekanka ziemniaczano-porowa


trudność: łatwe
czas:

Zapiekanka ziemniaczano-porowa - SKŁADNIKI:

  • 1 kg ziemniaków, pokrojonych w plasterki
  • 2 pory, pokrojone w plasterki
  • 3 łyżki masła
  • ½ szklanki wina białego
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • przyprawa do ziemniaków
  • sól, pieprz

Zapiekanka ziemniaczano-porowa - PRZYGOTOWANIE:


Pory dusimy na maśle przez kilka minut. Ziemniaki gotujemy na półmiękko. Mieszamy ziemniaki z porem, wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawami, zalewamy winem i bulionem, zapiekamy w piekarniku około 25 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zapiekanka ziemniaczano-porowa (strona 1 z 1)  
dobry

dobry
offline

2011-05-20 10:08
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Jarski pasztet z dynią Kurczak w sosie brokułowym podany z ryżem Pyszna karpatka Eli
Placuszki z twarogu Conchiglioni z łopatką pod beszamelem Makaronowe muszle zapiekane w sosie pomidorowym
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym Kotleciki drobiowe z czerwoną soczewicą Kurczak w sosie curry z pieczonymi paprykami
Pierogi z twarogiem i ziemniakami Kotlety parówkowo jajeczne Naleśniki o smaku migdałowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane