2halina

2halina

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Zapiekanki z bułek

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zapiekanka na kolacje znakomita na imprezy. potrawa latwa, szybka i bardzo smaczna.

Zapiekanki z bułek

Składniki:

Zapiekanki z bułek

 

  • Skladniki:
  • na 1 bulke:
  • 1/2 malenkiej kosteczki masla ziolowego
  • 1 plasterek szynki
  • 1 plasterek salami
  • 2 plasterki pomidora
  • 2 cienkie plasterki cebuli (lub mniej jesli ktos nie przepada)
  • 1/4 lyzeczki przyprawy do pomidorow (np. z Knora)
  • 1 plaster sera do zapiekania

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z bułek
Sposob przygotowania: Bulke przekroic w poprzeg, posmarowac dolna czesc maslem ziolowym, polozyc na niej olasterek szynki i plasterek salami, na wierzch polozyc plasterki pomidora, posypac przyprawa do pomidorow, polozyc na wierzch cienkie plasterki cebuli a jako ostatnia warstwe ser zolty (mosiy byc zawsze na koncu). Dolna czesc oblozonej bulki wlozyc na 5 min. do piekarnika o temp. 180°C (lub do rozpuszczenia sera), po 5 min. dolna czesc bulki przykryc druga polowka bulki, piec nastepne 5 min. Gotowe. W zaleznosci od ilosci przygotowywanych bulek nalezy zwiekszyc ilosc skladnikow. Smacznego!!! mniam, mniam