renia26

renia26

Kucharz
[Przepisów: 8]

zapiekany bakłażan

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis na bakłażana nadziewanego mięsem mielonym.

zapiekany bakłażan

Składniki:

zapiekany bakłażan

 

  • 4 małe bakłażany
  • pół kilograma mięsa mielonego
  • cebula
  • mały słoiczek przecieru pomidorowego,
  • ryż ugotowany na sypko
  • pól, pieprz
  • czosnek

Sposób przygotowania:

zapiekany bakłażan
umytego bakłażana kroimy w grube plastry. posypujemy sola i odstawiamy na godzinę. Osuszamy bakłażana.
Mięso mielone mieszamy z czosnkiem zgniecionym przez praskę, posiekaną cebulą, solą i pieprzem.
Na każdy plasterek bakłażana nakładamy łyżkę mięsa oraz odrobinę sosu pomidorowego. Pieczemy przez godzinę w dobrze nagrzanym piekarniku. Możemy chwilę przed wyjęciem posypać startym serem. Podajemy z ryżem.