gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zapiekany filet z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak zapiekany filet z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem podaję na obiad jako danie główne. Polecam.

Zapiekany filet z kurczaka

Składniki:

Zapiekany filet z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany filet z kurczaka

ETAP 1:

Zapiekany filet z kurczaka
Filety z kurczaka przyprawiamy i obtaczamy w mące.

Filety z kurczaka posypujemy przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Po czym obtaczamy w mące.

ETAP 2:

Zapiekany filet z kurczaka
Filety smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez chwilę z każdej strony.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu (margarynie) przez chwilę z każdej strony.

ETAP 3:

Zapiekany filet z kurczaka
Podsmażone filety przekładamy do naczynia żaroodpornego i smarujemy je musztardą.

Podsmażone filety przekładamy do naczynia żaroodpornego i smarujemy je musztardą.

ETAP 4:

Zapiekany filet z kurczaka
Pieczarki obieramy. Następnie kroimy je w plasterki i podsmażamy.

Pieczarki obieramy. Następnie kroimy je w plasterki i podsmażamy w tłuszczu, w którym smażyły się filety, przyprawiamy solą i pieprzem.

ETAP 5:

Zapiekany filet z kurczaka
Przesmażone pieczarki wykładamy na filety..

Przesmażone pieczarki wykładamy na filety.

ETAP 6:

Zapiekany filet z kurczaka

Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na oliwie przez chwilę.

ETAP 7:

Zapiekany filet z kurczaka
Przesmażoną cebulę wykładamy na pieczarki.

Przesmażoną cebulę wykładamy na pieczarki.

ETAP 8:

Zapiekany filet z kurczaka
Na koniec całość posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach.

Na koniec całość posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Zapiekamy ok. 40 minut w temp. 170-180 stopni.