lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zapiekany karp

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis na zapiekanego karpia nie tylko na stół wigilijny

Zapiekany karp

Składniki:

Zapiekany karp

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany karp
karpia umyj,posól,skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut.Rybe oprósz maką ze wszystkich stron i podsmaż ją krótko na oleju.
Karpia przełóż do brytfanki,jabłko podziel na ćwiartki usuń pestki i środek.Pokrój go w cienkie paski i połóż na rybie.Całość polej stopionym masłem,posyp zielonym pieprzem i piecz 10 min w temp 180 st.
Serem posyp karpia i zapiekaj wszystko razem aż ser się stopi,przed podaniem udekoruj żurawiną.