beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Zapiekany schab z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Schabowy zapiekany z serem i fasolą.

Zapiekany schab z fasolą

Składniki:

Zapiekany schab z fasolą

 

  • schab 6 plastrów
  • papryka 1/2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • czerwona fasola 1/2 puszki
  • starty żółty ser 6 łyżek
  • kukurydza konserwowa 6 łyżek
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany schab z fasolą
Mięso rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Fasolę osączamy z zalewy. Dodajemy do papryki i mieszamy. Kotlety układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Na każdy kotlecik nakładamy przygotowane warzywa. Obsypujemy serem i zapiekamy do rozpuszczenia się sera.