katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zapiekany schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tradycyjny kotlet schabowy trochę inaczej urozmaicony dodatkami papryki i duszonych pieczarki opatulony plastrem dowolnego żółtego sera............

Zapiekany schabowy

Składniki:

Zapiekany schabowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany schabowy
Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem. Jajka wybijamy do miseczki i roztrzepujemy z łyżką wody albo mleka. Przygotowane już schaby schaby panierujemy w bułce, jajku i ponownie w bułce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki , a oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę . Pieczarki przesmażamy na maśle i oprószamy solą . Paprykę (może być różnych kolorów) i pieczarki rozkładamy na usmażonych schabach. Przykrywamy całość plastrami sera i zapiekamy, aż się ser rozpuści.