Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zasmażana kapusta kiszona z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapusta kiszona zasmażana to świetny dodatek do dania z mięsem.

Zasmażana kapusta kiszona z grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zasmażana kapusta kiszona z grzybami

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zasmażana kapusta kiszona z grzybami
Suszone grzyby umyć i zamoczyć przynajmniej na 1 godzinę. Kapustę włożyć do garnka, wlać 2 szkl wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele, kminek, utartą na grubej tarce marchew. Włożyć grzyby, wlać wodę w której się moczyły i gotować pod przykryciem do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, wsypać posiekaną cebulę, podsmażyć. Zasmażkę połączyć z kapustą, zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, cukrem i ewentualnie solą.
Zasmażana kapusta kiszona z grzybami
Kapustę włożyć do garnka dodać przyprawy i zamoczone grzyby gotować do miękkości
Zasmażana kapusta kiszona z grzybami
Ze smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę dodać posiekaną cebulę i podsmażyć