iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zasmażana pekinka w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zasmażana pekinka w śmietanie

Zasmażana pekinka w śmietanie

Składniki:

Zasmażana pekinka w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Zasmażana pekinka w śmietanie
Cebulę obieramy i siekamy drobno. Kapustę pekińską obieramy z brzydkich liści ewentualnie myjemy i osuszamy . Następnie kroimy w paseczki jak na bigos . W garnku zagotowujemy wodę z odrobina soli i po zagotowaniu wrzucamy do niego pokrojona kapustę. Gotujemy ok 10 min. Następnie cedzimy ją na sicie. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy na nie posiekaną cebulę po chwili podgotowaną kapustę i podsmażamy. Mieszamy od czasu do czasu. Doprawiamy przyprawą uniwersalną do smaku. Następnie dodajemy odrobinę pieprzu. Kiedy kapusta zrobi się miękka dodajemy do niej śmietanę najlepiej 30 procent i chwilę gotujemy aż śmietana zredukuje się . Podajemy na ciepło

Tagi:

przyprawy