Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zasmażana zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybka i bardzo smaczna zupa jarzynowa

Zasmażana zupa jarzynowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zasmażana zupa jarzynowa

 

Sposób przygotowania:

Zasmażana zupa jarzynowa

Podudzia z kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka. Wlewamy wodę (około 2 litrów) i zagotowujemy. Następnie wsypujemy kucharek i dodajemy pokrojoną natkę selera. Gotujemy 15 minut. Marchew, seler obieramy i wrzucamy do zupy. Gotujemy 15 minut. Pora, cebulę oraz fasolkę obieramy i kroimy na kawałki, wrzucamy do zupy i gotujemy kolejne 15 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru. Gotujemy 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Z margaryny i mąki przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz maggi. Wyjmujemy marchew oraz seler i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do zupy. Gotową zupę wylewamy na talerz. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Jarzynowa z soczewicą to doskonały pomysł na obiad. Zobacz przepis >>>

Zasmażana zupa jarzynowa
Podudzia z kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka. Wlewamy wodę (około 2 litrów) i zagotowujemy. Następnie wsypujemy kucharek i dodajemy pokrojoną natkę selera. Gotujemy 15 minut.
Zasmażana zupa jarzynowa
Marchew, seler obieramy i wrzucamy do zupy. Gotujemy 15 minut. Pora, cebulę oraz fasolkę obieramy i kroimy na kawałki, wrzucamy do zupy i gotujemy kolejne 15 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru. Gotujemy 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.