Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Zgrasmażane mielone grzyby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W ten sposób przygotowane grzyby, można jeść z pieczywem lub też wykorzystać jako farsz do pierogów.

Zgrasmażane mielone grzyby Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zgrasmażane mielone grzyby

 

  • 2 kg mieszanych grzybów
  • 2 cebule
  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki drobno pokrojonego szczypioru
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zgrasmażane mielone grzyby
Najlepiej jeśli są to grzyby mieszane. 

Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać w kilku wodach i gotować około 20 minut. 

Po ugotowaniu odlać przez sito i wystudzić. Zmielić w maszynce do mięsa wraz z cebulą. 

Następnie podsmażyć na tłuszczu przez około pół godziny mieszając. 

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. 
Zasmażane mielone grzyby
Ugotowane i zmielone grzyby przed podsmażeniem