Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zasmażany kapuśniak z żeberkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zasmażany kapuśniak jest zupą sytą i mocno rozgrzewającą, dlatego nadaje się na zimne, jesienne dni.

Zasmażany kapuśniak z żeberkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zasmażany kapuśniak z żeberkami

 

Sposób przygotowania:

Zasmażany kapuśniak z żeberkami
Umyte żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą. Zagotować. W osobnym garnku posiekaną kapustę kiszoną zalać wodą i ugotować z dodatkiem kostki rosołowej, liścia laurowego i ziela angielskiego.

Do gotujących się żeberek dodać kostkę rosołową, liścia laurowego i ziele angielskie, a kiedy mięso zmięknie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.

Kiełbaskę pokroić w kostkę i wraz z cebulką podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać do zupy. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodać kapustę i gotować chwilę razem. Ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę.

Dodać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku. Podawać na gorąco.
Zasmażany kapuśniak z żeberkami
Umyte żeberka pokroić na mniejsze kawałki.
Zasmażany kapuśniak z żeberkami
Kapustę pokroić i ugotować w osobnym naczyniu.
Zasmażany kapuśniak z żeberkami
Do zupy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.
Zasmażany kapuśniak z żeberkami
Kiełbaskę i cebulkę pokroić w kostkę i usmażyć.