Zasmażka do zup

Dodatki « poprzedni | następny »
Justine27 - Przepis na: Zasmażka do zup offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 204
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Zasmażka do zup
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zasmażka na bazie smalcu do gęstych zup typu fasolowa, kapuśniak, fasolka po bretońsku.


trudność: łatwe
czas:

Zasmażka do zup - SKŁADNIKI:

  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • woda

Zasmażka do zup - PRZYGOTOWANIE:

Na patelnię wyłożyć 1 łyżke smalcu i roztopić go. Dodać do niego 2 łyżki mąki i dokładnie połaczyć mąkę ze smalcem. Zrumienić ją na średnim ogniu, a gdy będzie już brązowiała to malutkim strumyczkiem dolewać chłodnej wody i energicznie rozcierać, aby nie powstały grudki. Można ja z powrotem dać na mały ogień, aby się wszystko dokładnie roztarło. Taką zasmażkę dodaję do fasolki po bretońsku, kapuśniaku, zup grochowych...


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zasmażka do zup  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Smażone ziemniaczki z czosnkiem i peperoni Młode ziemniaczki w ziołach  Mizeria z ogórków i cebuli
Domowa przyprawa do sałatek Suszone pomidory w oliwie z ziołami Kawałki ziemniaków pieczone w przyprawach i tymian
Dip a'la tzatziki Faszerowane pomidory Chleb bez drożdży i mąki
Frużelina wiśniowa Parowce z multicookera Kluseczki z cukinii

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane