Zasmażka do zup

Dodatki « poprzedni | następny »
Justine27

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 204
zdjęcia: 1 z 5
Zasmażka do zup
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zasmażka na bazie smalcu do gęstych zup typu fasolowa, kapuśniak, fasolka po bretońsku.


trudność: łatwe
czas:

Zasmażka do zup - SKŁADNIKI:

  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • woda

Zasmażka do zup - PRZYGOTOWANIE:

Na patelnię wyłożyć 1 łyżke smalcu i roztopić go. Dodać do niego 2 łyżki mąki i dokładnie połaczyć mąkę ze smalcem. Zrumienić ją na średnim ogniu, a gdy będzie już brązowiała to malutkim strumyczkiem dolewać chłodnej wody i energicznie rozcierać, aby nie powstały grudki. Można ja z powrotem dać na mały ogień, aby się wszystko dokładnie roztarło. Taką zasmażkę dodaję do fasolki po bretońsku, kapuśniaku, zup grochowych...


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zasmażka do zup  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Krem rafaello z ciecierzycy Fasolka szparagowa z papryką i ciecierzycą Pasta kanapkowa z jaglanki i suszonych pomidorów
Kanapkowa pasta z curry i łososiem Kotlety ryżowe z papryką i serem Pasta z czerwonej soczewicy
 Sałatka z brązowego ryżu z biała kapustą Chrzanowe masełko ze szczypiorkiem Smarowidło babuni z wątróbką
Pasta z makreli i anchois Duszone warzywa - dodatek do obiadu Pasta z soczewicy i słonecznika

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane