Zasmażka do zup

Dodatki « poprzedni | następny »
Justine27 - autor przepisu Zasmażka do zup offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 204
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Zasmażka do zup
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zasmażka na bazie smalcu do gęstych zup typu fasolowa, kapuśniak, fasolka po bretońsku.


trudność: łatwe
czas:

Zasmażka do zup - SKŁADNIKI:

  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • woda

Zasmażka do zup - PRZYGOTOWANIE:

Na patelnię wyłożyć 1 łyżke smalcu i roztopić go. Dodać do niego 2 łyżki mąki i dokładnie połaczyć mąkę ze smalcem. Zrumienić ją na średnim ogniu, a gdy będzie już brązowiała to malutkim strumyczkiem dolewać chłodnej wody i energicznie rozcierać, aby nie powstały grudki. Można ja z powrotem dać na mały ogień, aby się wszystko dokładnie roztarło. Taką zasmażkę dodaję do fasolki po bretońsku, kapuśniaku, zup grochowych...



Komentarze do Zasmażka do zup  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Pasta z wędzonej makreli Pasztetowa ze słoika Tarte buraczki z cytryną
Zielona pasta z kurczaka Wiosenna pasta warzywno -serowa Masło ziołowe z czosnkiem niedźwiedzim
Jajko sadzone na smalcu Spaghetti marchewkowo - pietruszkowe z migdałami Domowe masło orzechowe
Ziemniaki pieczone z koperkiem i czosnkiem Ziemniaczki z prawdziwkami Kapusta brukselka w bułce tartej
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane