Zasmażka do zup

Dodatki « poprzedni | następny »
Justine27

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 204
zdjęcia: 1 z 5
Zasmażka do zup
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zasmażka na bazie smalcu do gęstych zup typu fasolowa, kapuśniak, fasolka po bretońsku.


trudność: łatwe
czas:

Zasmażka do zup - SKŁADNIKI:

  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • woda

Zasmażka do zup - PRZYGOTOWANIE:

Na patelnię wyłożyć 1 łyżke smalcu i roztopić go. Dodać do niego 2 łyżki mąki i dokładnie połaczyć mąkę ze smalcem. Zrumienić ją na średnim ogniu, a gdy będzie już brązowiała to malutkim strumyczkiem dolewać chłodnej wody i energicznie rozcierać, aby nie powstały grudki. Można ja z powrotem dać na mały ogień, aby się wszystko dokładnie roztarło. Taką zasmażkę dodaję do fasolki po bretońsku, kapuśniaku, zup grochowych...


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zasmażka do zup  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Majonez czosnkowy Salsa z ananasem i ogórkiem Fasolka szparagowa z kukurydzą
 Chlebowe paluchy wg p. Katarzyny S. Marchew duszona z groszkiem Ziemniaczane kulki z kaszą jęczmienną i soczewicą
Jajeczna pasta z sardynkami Pieczone bataty/ziemniaki Ziemniaki pieczone z boczkiem
Pasta z białego sera z suszonymi pomidorami Pomarańczowo-korzenny cukier puder Masło bazyliowo pietruszkowe

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane