Zasmażka do zup

Dodatki « poprzedni | następny »
Justine27 - Przepis na: Zasmażka do zup offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 204
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Zasmażka do zup
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zasmażka na bazie smalcu do gęstych zup typu fasolowa, kapuśniak, fasolka po bretońsku.


trudność: łatwe
czas:

Zasmażka do zup - SKŁADNIKI:

  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • woda

Zasmażka do zup - PRZYGOTOWANIE:

Na patelnię wyłożyć 1 łyżke smalcu i roztopić go. Dodać do niego 2 łyżki mąki i dokładnie połaczyć mąkę ze smalcem. Zrumienić ją na średnim ogniu, a gdy będzie już brązowiała to malutkim strumyczkiem dolewać chłodnej wody i energicznie rozcierać, aby nie powstały grudki. Można ja z powrotem dać na mały ogień, aby się wszystko dokładnie roztarło. Taką zasmażkę dodaję do fasolki po bretońsku, kapuśniaku, zup grochowych...


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zasmażka do zup  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem Kapusta kiszona zasmażana z fasolą
Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami
Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich Sałatka z kapusty do słoików
Smażone paluszki krabowe Placki ziemniaczane z dynią Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane