Zasmażka do zup

Dodatki « poprzedni | następny »
Justine27 - Przepis na: Zasmażka do zup offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 204
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Zasmażka do zup
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zasmażka na bazie smalcu do gęstych zup typu fasolowa, kapuśniak, fasolka po bretońsku.


trudność: łatwe
czas:

Zasmażka do zup - SKŁADNIKI:

  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • woda

Zasmażka do zup - PRZYGOTOWANIE:

Na patelnię wyłożyć 1 łyżke smalcu i roztopić go. Dodać do niego 2 łyżki mąki i dokładnie połaczyć mąkę ze smalcem. Zrumienić ją na średnim ogniu, a gdy będzie już brązowiała to malutkim strumyczkiem dolewać chłodnej wody i energicznie rozcierać, aby nie powstały grudki. Można ja z powrotem dać na mały ogień, aby się wszystko dokładnie roztarło. Taką zasmażkę dodaję do fasolki po bretońsku, kapuśniaku, zup grochowych...


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zasmażka do zup  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Zielony hummus z bobu Pasta z tuńczyka Tymiankowa potrawka warzywna z cukinią i pekinką
Kompot porzeczkowo-truskawkowo-śliwkowy Fasolka z kalafiorem w sosie pomidorowym Fasolka w pomidorach
Ogórki w zalewie musztardowo-octowej Cukinia w marynacie i panierce Cukinia z cieciorką na ostro
Kalafior z papryką Pieczone ziemniaczki z octem balsamicznym Jabłka smażone do ciast

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane