zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Zatopione ciasto z jabłkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Bardzo proste i smaczne ciasto jabłkowe.

Zatopione ciasto z jabłkami

Składniki:

Zatopione ciasto z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zatopione ciasto z jabłkami
Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Przygotować miskę z zimną wodą i woreczek. Ciasto włożyć do woreczka i szczelnie zamknąć. Włożyć do miski z wodą, powinno swobodnie pływać. Ciasto trzymać aż wypłynie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, 2/3 ciasta wyłożyć na blachę, przykryć dżemem wymieszanym z bułkę tartą i cynamonem. Resztę ciasta porwać na kawałki i poukładać na górze jabłek. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Można gotowe ciasto polać dowolnym lukrem.

Tagi:

jajko tarta jajka