caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Zawijańce schabowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dla wszystkich, którym znudził się zwykły schabowy.

Zawijańce schabowe

Składniki:

Zawijańce schabowe

 

Sposób przygotowania:

Zawijańce schabowe
Kotlety cienko rozbić. Z parówek zdjąć foliowe osłonki. Każdy kotlet posmarować z jednej strony majonezem i przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Następnie układać po 1 plastrze sera i 1 parówce (wystajace końce przyciać). Całość zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczkami. Ruloniki układać na patelni na rozgrzanym oleju i obsmażyć z 2 stron, następnie usunąć wykałaczki i usmażyć ze wszystkich stron. Latem można upiec na grilu. Jesli kotlety sa mniejsze to klaść po 1/2 parówki (kabanosa).