kasienka26

kasienka26

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Zawijańce z makrelą i rukolą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pomysł na sylwestrową przekąską, ale nie tylko - doskonale sprawdzi się jako codzienny posiłek - z wędzoną makrelą z dodatkiem rukoli.

Zawijańce z makrelą i rukolą

Składniki:

Zawijańce z makrelą i rukolą

 

 

Sposób przygotowania:

Zawijańce z makrelą i rukolą
Mąkę tortową, mleko, wodę, jajko, olej, zioła prowansalskie i szczyptę soli mieszamy na jednolitą masę o konsystencji tradycyjnych naleśników. Na patelni smażymy naleśniki, nie dodając oleju ponieważ jest już dodany do ciasta naleśnikowego. Usmażone naleśniki odkładamy w chłodne miejsce żeby ostygły.

Z makreli zdejmujemy skórę i wyjmujemy ości. Gdy naleśniki będą już zimne smarujemy każdy majonezem, mielimy na każdy odrobinę pieprzu, rozkładamy równomiernie rozdrobnione mięso wędzonej makreli i liście rukoli. Naleśniki z farszem zawijamy w rulony i chowamy do lodówki na minimum 30 min.

Po tym czasie odcinamy końcówki zawiniętych naleśników i kroimy resztę na ok. 2 cm kawałki. Podajemy schłodzone jako przekąska. SMACZNEGO!