dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Zawijańce z marchewką i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zawijańce z marchewką , kapusta i szczypiorkiem

Zawijańce z marchewką i kapustą

Składniki:

Zawijańce z marchewką i kapustą

 

  • 10 gad pieczarek
  • 1 główka kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • olej
  • 25 dag mięsa mielonego
  • 10 dag kiełków sojowych
  • sól
  • pieprz
  • 15 źdźbeł szczypiorku
  • 1 szklanka bulionu
  • 3 łyżki keczupu
  • sos sojowy

 

Sposób przygotowania:

Zawijańce z marchewką i kapustą
Z kapusty wytnij głąb, główkę obgotuj. Zdejmij liście. Pieczarki potnij w plasterki, a marchewkę w kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj, zeszklij, na oleju. Dołóż mięso, kiełki i marchewkę. Smaż ok. 5 minut. Dopraw.
Na liściach kapusty rozłóż przygotowany farsz, ciasno zwiń. Gołąbki mocno obwiąż uprzednio sparzonymi źdźbłami szczypiorku. Przygotowane gołąbki obsmaż ze wszystkich stron na 2 łyżkach oleju, zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki. Do pieczarek dodaj bulion i keczup. Zagotuj. Dopraw sosem sojowym.
Włóż gołąbki, mocno podgrzej.