mietoofka

mietoofka

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Książka Kucharska: Dania w stylu fit Hortex

Zawijas z piersi kurczaka pod pierzynką szpinakową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwe w przygotowaniu i zdrowe danie dla 3-4 osób. Zawijasy z piersi kurczaka nadziewane szynką i serkiem topionym pod pierzynką szpinakową.

Zawijas z piersi kurczaka pod pierzynką szpinakową

Składniki:

Zawijas z piersi kurczaka pod pierzynką szpinakową

 

  • 1x Szpinak liście Hortex 6 sznycli z piersi kurczaka
  • przyprawy: curry, oregano, papryka słodka, majeranek, czosnek granulowany
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego

  • 3 plastry wędliny z piersi kurczaka lub innej

  • 3 plastry serka topionego
  • szpinak liście Hortex

  • 3 plastry wędliny z piersi kurczaka lub innej

  • 3 plastry serka topionego
  • 2 ząbki czosnku

  • 100 ml śmietanki 18% do zup
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Zawijas z piersi kurczaka pod pierzynką szpinakową
1.Sznycle umyć i umieścić w misce. Opruszyć przyprawami i dodać jogurt, wymieszać. 2.Sznycle umieścić w żaroodpornym naczyniu przełożyć kolejno wędliną i serkiem topionym tak aby powstały 3 zawijasy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 15-20 minut. 3. Szpinak umieścić na patelni z łyżką oliwy lub masła. Pod przykryciem smażyć do miękkości. 4. Dodać drobno posiekany czosnek i doprawić do smaku pieprzem i solą. Dodać śmietankę, wymieszać. Tak przygotowanym szpinakiem przykryć sznycle z kurczaka. Piec jeszcze 20 minut. Smacznego :)