paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zawijaski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zawijaski z farszem z ryżu i kapusty w papierze ryżowym

Zawijaski Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zawijaski

 

  • papier ryżowy
  • kilka liści kapusta pekińska
  • mały kawałek kapusta czerwona
  • 1 sztuka ryz w woreczku
  • do smaku ocet balsamiczny
  • do smaku cukier trzcinowy brązowy
  • sól do smaku
  • sos słodko- pikantny chili

Sposób przygotowania:

Zawijaski
Kapusty szatkujemy następnie należy je wymieszać z solą i doprawić do smaku octem balsamicznym i cukrem najlepiej brązowym. Tak przygotowaną kapustę odstawimy na 15-20 minut. Jedną torebeczkę ryżu gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odcedzamy . Papier ryżowy namaczamy w ciepłej wodzie( każdy kawałek papieru osobno aby się nie posklejały) Gdy papier jest miękki wyciągnąć nałożyć 1 łyżkę ryżu i 1 łyżkę kapusty. Zwijać najpierw boki do środka przykrywając farsz a później zawinąć. Smażyć na głębokim tłuszczu na lekko złoty kolor. Polać sosem słodko- pikantnym chilli.
Zawijaski
Kapusty szatkujemy następnie należy je wymieszać z solą i doprawić do smaku octem balsamicznym i cukrem najlepiej brązowym. Tak przygotowaną kapustę odstawimy na 15-20 minut
Zawijaski
Gdy papier jest miękki wyciągnąć nałożyć 1 łyżkę ryżu i 1 łyżkę kapusty.
Zawijaski
Zwijać najpierw boki do środka przykrywając farsz a później zawinąć.