Ania Kaczorek

Ania Kaczorek

Kucharz
[Przepisów: 20]

Zawijasy z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kurczak nie zawiera dużo cholesterolu.

Zawijasy z kurczaka

Składniki:

Zawijasy z kurczaka

 

  • pierś z kurczaka bez skóry – 600 g
  • czosnek -1 ząbek
  • rozmaryn, tymianek, pieprz – do smaku
  • oliwa z oliwek – 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Zawijasy z kurczaka
Porcja dla 4 osób Na jedną porcję: Energia: 196 kcal Tłuszcze ogółem: 7 g Cholesterol: 87 mg Mięso umyj i pokrój w poprzek na cienkie sznycle i delikatnie rozbij. Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i tymiankiem. Czosnek bardzo drobno posiekaj. Na każdym kawałku mięsa ułóż gałązkę rozmarynu i dodaj odrobinę czosnku. Mięso delikatnie pokrop oliwą z oliwek, połóż na tacce do grillowania lub na grillowej patelni i podpiecz z każdej strony.