Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zbiteń malinowy na rozgrzanie

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Miód i sok malinowy rozpuścić w gorącej wodzie i gotować płyn jeszcze 2 godziny,

Zbiteń malinowy na rozgrzanie

Składniki:

Zbiteń malinowy na rozgrzanie

 

Sposób przygotowania:

Zbiteń malinowy na rozgrzanie
Miód i sok malinowy rozpuścić w gorącej wodzie i gotować płyn jeszcze 2 godziny, mieszać od czasu do czasu i zdejmować z wierzchu pianę. Płyn ostudzić do temperatury 25°C, dodać drożdże i pozostawić w ciepłym miejscu na 12 godzin. Następnie rozlać napój do butelek i odstawić zakorkowany w chłodne miejsce na 5 tygodni. Zbiteń malinowy przed podaniem podgrzać.