Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zdrowa wołowina w sosie majerankowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na paski długości 4 cm, przyprawić pieprzem, solą i

Zdrowa wołowina w sosie majerankowym

Składniki:

Zdrowa wołowina w sosie majerankowym

 

  • 1 kg wołowiny
  • 2 czubate łyżki cukru
  • czubata łyżeczka majeranku
  • 3 cebule
  • pieprz
  • czubata łyżka mąki
  • 1/2 szklanki mąki
  • sól

Sposób przygotowania:

Zdrowa wołowina w sosie majerankowym
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na paski długości 4 cm, przyprawić pieprzem, solą i majerankiem. Cebulę obrać ze skórki i posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę, zeszklić. Dołożyć mięso, dolać 3 szklanki wody i dusić do miękkości na wolnym ogniu. Mąkę rozrobić z wodą i śmietaną, a następnie wlać do mięsa. Wszystko razem gotować jeszcze kilka minut.

Tagi:

wołowina