s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Żeberka a`la gyros

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Żeberka palce lizać :-)

Żeberka a`la gyros

Składniki:

Żeberka a`la gyros

  • ¾ kg żeberek w paskach
  • 3 cebule
  • przyprawa do gyrosa
  • łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

Żeberka a`la gyros

1. Żeberka myjemy i kroimy na kawałki wzdłuż kości, odsypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
2. Cebulę obieramy i kroimy w talarki.
3. Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę, dno wykładamy plasterkami cebuli, po czym układamy przyprawione wcześniej żeberka.
4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200°C przez około 1 – 1,5 godziny. W połowie czasu pieczenia odwracamy mięso.

Tagi:

gyros