s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Żeberka a`la gyros

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Żeberka palce lizać :-)

Żeberka a`la gyros

Składniki:

Żeberka a`la gyros

 

  • ¾ kg żeberek w paskach
  • 3 cebule
  • przyprawa do gyrosa
  • łyżka oliwy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka a`la gyros
1.Żeberka myjemy i kroimy na kawałki wzdłuż kości, odsypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
2.Cebulę obieramy i kroimy w talarki.
3.Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę, dno wykładamy plasterkami cebuli, po czym układamy przyprawione wcześniej żeberka.
4.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200°C przez około 1 – 1,5 godziny. W połowie czasu pieczenia odwracamy mięso.