Strona główna Żeberka bejcowane w miodzie

Żeberka bejcowane w miodzie

333zula - Przepis na: Żeberka bejcowane w miodzie offline

Kucharz
Przepisy: 17
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Żeberka bejcowane w miodzie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Łatwy przepis na przepyszne żeberka marynowane w miodzie i soku pomarańczowym!


trudność: łatwe
czas:

Żeberka bejcowane w miodzie - SKŁADNIKI:

  • 400 g. żeberek
  • 20g. miodu
  • Tabasco
  • Przyprawa do mięsa
  • Papryka ostra i słodka
  • 100g. soku z pomarańczy
  • olej

Żeberka bejcowane w miodzie - PRZYGOTOWANIE:

Marynata: Rozpuszczamy miód i łączymy go z sokiem pomarańczowym.Dodajemy przyprawę do mięsa, tabasco, słodkę i ostrą paprykę oraz olej.

Żeberka wkładamy do odpowiedniego naczynia i zalewamy marynatą najlepiej na 24 godziny. Pieczemy w temperaturze 130 stopni ok. 45 minut i voila, smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żeberka bejcowane w miodzie (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-10-27 00:01
Super marynata...5..:)
Skomentuj
Oceń:
0
Mikrula

Mikrula
offline

2010-10-28 00:05
Brzmi smakowicie;)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem
Pierogi z zielonawymi gołąbkami Kurczak zapiekany z warzywami Dyniowe placuszki z kaszanką
Pyzy z mięsem mielonym Barszczyk z pierogami z farszem mięsnym Kurczak w sosie pieczarkowym
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Placki cukiniowo-ziemniaczne Kalafior pod beszamelem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj