Strona główna Żeberka bejcowane w miodzie

Żeberka bejcowane w miodzie

333zula - Przepis na: Żeberka bejcowane w miodzie offline

Kucharz
Przepisy: 17
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Żeberka bejcowane w miodzie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Łatwy przepis na przepyszne żeberka marynowane w miodzie i soku pomarańczowym!


trudność: łatwe
czas:

Żeberka bejcowane w miodzie - SKŁADNIKI:

  • 400 g. żeberek
  • 20g. miodu
  • Tabasco
  • Przyprawa do mięsa
  • Papryka ostra i słodka
  • 100g. soku z pomarańczy
  • olej

Żeberka bejcowane w miodzie - PRZYGOTOWANIE:

Marynata: Rozpuszczamy miód i łączymy go z sokiem pomarańczowym.Dodajemy przyprawę do mięsa, tabasco, słodkę i ostrą paprykę oraz olej.

Żeberka wkładamy do odpowiedniego naczynia i zalewamy marynatą najlepiej na 24 godziny. Pieczemy w temperaturze 130 stopni ok. 45 minut i voila, smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żeberka bejcowane w miodzie (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-10-27 00:01
Super marynata...5..:)
Skomentuj
Oceń:
0
Mikrula

Mikrula
offline

2010-10-28 00:05
Brzmi smakowicie;)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Roladki drobiowe ze szparagami Ryżowo-marchewkowe kotleciki drobiowe Drobiowe pulpeciki w sosie pieczarkowym
Kurczak z orzechami nerkowca Łopatka pieczona z fasolką Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej
Kurczak z mozarellą i orzechami Rolada indycza z suszonymi jabłkami i żurawiną Meksykański kurczak mole
Pieczeń gryczana z pieczarkami Udka pieczone z serem i salami Dorada marynowana na żółto

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj