oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Żeberka duszone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Uwielbiam mięsne... Żeberka duszone są najsmaczniejsza....

Żeberka duszone

Składniki:

Żeberka duszone

 

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone
Żeberka pocięte w pasy umyć, osuszyć papierem, a następnie pokrajać na jednakowej wielkości kawałki. Tak przygotowane obrumienić na rozgrzanym tłuszczu. pod koniec obsmażania żeberka osolić, dodać drobno pokrajany czosnek i cebulę, posypać papryką, podlać niewielką ilością wody i pod przykryciem powoli dusić. Miękkie żeberka wyjąć z naczynia i usunąć z nich kości. Kawałki mięsa złożyć po dwa, zawinąć ciasno w folię aluminiową i wystudzić. Przed podaniem rozwinąć z folii, a mięso pokrajać ostrym nożem w cienkie plasterki.